joi, 29 august 2013

  
Clubul AT Bucuresti (CAT-B) va invita la seminarul

“Simbioza si desconsiderari”,

 trainer Rosanna Giacometto (Italia), psihoterapeuta - PTSTA

28 – 29 septembrie 2013

Prezentarea seminarului:
Seminarul abordeaza doua teme strans legate in contextul relatiilor umane: simbioza si desconsiderarea. In analiza tranzationala se vorbeste despre simbioza intr-o relatie, atunci cand doi sau mai multi indivizi se comporta ca si cum ar fi o singura persoana. Simbioza apare adesea in relatii si ea poate fi sanatoasa (de exemplu in relatia mama-bebelus) sau nesanatoasa (cand persoanele implicate in relatie renunta la o parte din personalitatea lor pentru a ramane in relatie). Relatiile simbiotice nesanatoase se bazeaza pe desconsiderari.
Desconsiderarea presupune ignorarea neconstienta a unor informatii relevante pentru solutionarea unei probleme. Desconsiderarile se pot regasi la nivelul propriei persoane, a altora, a situatiilor, a problemelor sau optiunilor, a semnificatiilor, a posibilitatilor de schimbare etc. Toate acestea duc la nerevolzarea problemelor si inclusiv la mentinerea tensiunilor in relatii.

Pentru cei avansati in analiza tranzationala, respectiv pentru cei cu drept de practica, va fi oferita si supervizare. Intrucat locurile pentru supervizare sunt limitate, cei interesati de supervizare sunt invitati sa scrie la adresa: ClubulAT@yahoo.com
Daca sunt mai multe cereri pentru supervizare decat locuri disponibile, se va aplica principiul “primul venit, primul servit”.

Seminarul ofera astfel oportunitatea psihoterapeutilor AT din Romania sa cunoasca un formator nou, din scoala italiana de AT, cu care pot semna contracte de supervizare, inclusiv pentru examenul de CTA.

Orele de formare sunt recunoscute de ARAT si EATA si conteaza ca ore de formare pentru obtinerea dreptului de practica de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Cui se adreseaza?
  • Cursul se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de dezvoltarea personala si profesionala, indiferent de nivelul de cunoastere al metodei analizei tranzactionale sau de formarea profesionala. Este recomandat celor care lucreaza in domenii precum: psihologie, medicina, asistenta sociala, resurse umane, pedagogie.
  • celor interesati sa se certifice in oricare din domeniile de aplicabilitate ale analizei tranzationale;
  • persoanelor aflate in formare in AT, care doresc sa-si completeze orele de formare;
  • persoanelor certificate sau cu drept de practica care doresc sa aprofundeze tema cursului sau sa primeasca supervizare;
  • celor care doresc sa cunoasca formatori noi in vederea semnarii unui contract de supervizare.

Durata seminarului : sambata: 9.00 – 19.00 cu pauza de masa;
                                    duminica: 8.00 – 15.00 fara pauza de masa.
Cost: 250 RON
Locatia va fi comunicata ulterior celor care se inscriu.

Pentru inscriere si mai multe informatii va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa: ClubulAT@yahoo.com

Pagina de facebook: www.facebook.com/1CATB